сряда, 29 октомври 2014 г.

Най-голямата тайна на България

"Отговорът на тайната е пред нас и никой нищо не крие. Просто много хора са слепи, за да видят. Страната ни е богата. Съзнанието ни е бедно, ограничено и затворено.
Най-голямата тайна на България е, че тя е богата. В нея има всичко, достатъчно и по много. Изкуствено се създава бедно съзнание на българите, за да не забележат богатството си.
Когато пробудим съзнанието си и виждаме богатството си. Вече сме повече и скоро ще бъдем готови да превърнем Родината си в най-богата страна на света. Ето една Швейцария. Тя не притежава нашите прероден ресурси, но има банки, честност и дискретност. Япония е разкъсвана от земетресения, но притежава ред и съхранение на традицията. Франция не е по-красива, но умее да се кипри. Люксембург е педя земя. В Швеция слънцето не свети така ярко. В Германия растат само картофи… Примери колкото искате… Не размерът, не природата, не минералните запаси, не населението, не правителството, не … Съзнанието на народа определя вида на държавата му. Не случайно сега се посяга на образованието, културата, историята, на здравето на българите. Не случайно се разнасят слухове за болести, войни, насилие… Накъдето и да погледне българинът, навсякъде негативи.
Сутрин вместо с „добро утро”, ни посрещат с убийства и насилие, от екрани и вестници. И това е, за да се всява страх в главите на малки и големи. За да си повярваме, че не можем да се справим. Това ни връхлита отвсякъде. Дори много уважавани българи и българки се подават на тези внушения. Страхливият човек се управлява лесно. Всички, които осъзнаваме това, е добре да го разобличаваме. Кой от където може. Да достига и до други. Едно съзнание да събудим, успели сме. България е богата страна. Бедни са тези, които не го виждат и вярват на векове насажданите манипулиции и лъжи…в сърцата си, в мислите си, в действителността си… Единственото, от което трябва да се откажем е себеотричането. И тогава всичко ще си дойде на място. Т М
Източник – Асоциация „Българска кинокласика и култура”

Информацията, която вкарваме в мозъците ни определя нашето виждане за света, определя нашите решения, определя нашите действия и в крайна сметка определя начинът ни на живот. Информацията, която получаваме от заобикалящият ни свят: семейство, приятели, училище,  медии и всичко, което ни заобикаля оформя нашият възглед за света. Открай време е известна журналистическата максима че лошата новина продава. И аз като всички  съм прекарал голяма част от живота си пред телевизора. И сега чак осъзнах че в голямата си част това е загубено време от моят живот. Ние живеем когато действаме. Седейки пред телевизора като зомбита сме "мъртви" за света. Това е едната причина от близо две години почти да не гледам телевизия. Другата е всичко отрицателно, с което ни пълнят главите от синият екран. Телевизията е измислена за да манипулират хората. Простият и страхлив човек се управлява лесно. Забележете само: 90% от филмите показват герои полуидиоти. Погледайте малко като изследователи а не като зрители. Анализирайте поведението на героите във филмите. Ще видите едни бавноразвиващи се хора. Повечето филми са обида за моята интелигентност. Направо ме отвращават. Новините са най-гадното нещо, което можете да гледате. Излъгах. Рекламите са най-гадното нещо в ефира. Направо ме подлудяват. Не мога да им търпя дори тона с който го казват. Никога няма да си купя нещо, рекламирано по телевизията. Наскоро с жена ми си говорехме за къщата, която имам намерение да си построя извън града. Казах й: в къщата няма да има телевизор. В хола ще си сложим само една уредба и ще си слушаме музика. Ще направя една медийна стая и който иска да гледа телевизия да си ходи там. Изобщо не ми трябва телевизия. Искам да гледам положително на света. Искам всеки ден да откривам чудесата на света. Искам всеки ден да съм жив и да действам. Да творя. Да общувам с хората. Съгласен съм с автора на статията по-горе. Ще бъдем богати и щастливи ако се отърсим от отрицателното си мислене. Ако започнем да живеем живота си а не да вегитираме пред телевизора. Когато разговорите между хората са за това какво сме направили а не какво са давали по телевизора. Станете от дивана и започнете да ЖИВЕЕТЕ!
Поздрави

Няма коментари:

Публикуване на коментар